Kā padarīt pirmās sveces izgatavošanu par jautru un aizraujošs projektu?
Šeit ir vienkāršs ceļvedis, kas palīdzēs sākt darbu:
Materiāli, kas jums būs nepieciešami:
§ Vasks (piemēram, sojas vasks, bišu vasks vai kokosriekstu vasks)
§ Sveču daktis
§ Sveces trauks vai veidne (piemēram, burka, skārda vai silikona veidne)
§ Aromeļļas (pēc izvēles)
§ Vaska krāsa (pēc izvēles)
§ Dubultais katls vai karstumizturīgs trauks un katls vaska kausēšanai
§ Termometrs
§ Maisīšanas trauks (+koka karote vai irbulīši)
§ Dakts centrētājs un dakts turētājs (dakts nostiprinšānai)
Darbības:
1. Sagatavojiet savu darbvietu: pārklājiet darbvietu ar avīzi vai papīru, lai pasargātu to no vaska noplūdēm. Sagatavo visus iepriekš minētos materiālus un instrumentus.
2. Sagatavojiet konteineru: ja izmantojat konteineru, novietojiet dakti centrā. Izmantojiet dakts turētāju, lai tas būtu vertikāli un centrēts.
3. Izkausējiet vasku: izmantojot dubultu katlu vai karstumizturīgu trauku, kas ievietots ūdens katlā, izkausējiet vasku uz vidējas uguns. Izmantojiet termometru, lai uzraudzītu temperatūru, aptuveni 65-71°C.
4. Pievienojiet aromvielu un krāsu (pēc izvēles): kad vasks ir pilnībā izkusis, noņemiet to no uguns un pievienojiet aromeļļu saskaņā ar ražotāja ieteikumiem. Ja vēlaties, pievienojiet vaska krāsu, lai iegūtu vēlamo krāsu. Labi samaisiet, lai vienmērīgi sadalītu aromvielu un krāsu.
5. Ielejiet vasku: uzmanīgi ielejiet izkausēto vasku traukā vai veidnē, lai neizkustinātu iecentrēto dakti. Atstājiet nedaudz vietas augšpusē, ja plānojat vēlāk pievienot otru slāni vai pārklājumu.
6. Ļaujiet svecei atdzist un pilnībā sacietēt vairākas stundas vai nakti.
7. Apgrieziet dakti: kad svece ir pilnībā atdzisusi un sacietējusi, apgrieziet dakti līdz aptuveni 0.5 - 0,6 cm virs vaska virsmas, izmantojot parāstās šķēres vai speciālās dakts šķēres.
8. Noturiet sveci pirms dedzināšanas. Aromātiskām svecēm ir jānostāv 14 dienas pirms tās tiek aizdegtas. Tas ļauj aromātam pilnībā attīstīties un nodrošina labāku degšanas kvalitāti. Bez aromāta svecēm noturēšnas laiks 7 dienas.
9. Izbaudiet savu izgatavoto sveci: pēc sacietēšanas jūsu mājās gatavotā svece ir gatava iedegšanai un baudīšanai! Noteikti ievērojiet pamata sveces drošības praksi, piemēram, nekad neatstājiet degošu sveci bez uzraudzības, nededziniet cuarvējā un turiet to tālāk no viegli uzliesmojošiem materiāliem.
Eksperimentējiet ar dažādiem vaska veidiem, aromvielām, krāsām un konteineru formām, lai izveidotu unikālas sveces, kas atspoguļo jūsu personīgo stilu un vēlmes. Izbaudiet savu sveču gatavošanas procesu!