Top 8 sveču izgatavošanas noteikumi, kas jums jāzina
🤷♀️Vai esat sveču izgatavošanas iesācējs?
💯 Tad šeit ir daži termini, kas jums būs ļoti noderīgi!
✅ 1. Piemaisījumi
Vielas, kas pievienota vaskam, lai mainītu tā īpašības. Piemēram, palmu stearīns ir augu izcelsmes piedeva, ko izmanto, lai sacietinātu gatavo sveci, uzlabotu degšanas īpašības un palielinātu krāsas dziļumu. Palmu stearīns ir lieliski piemērots sojas vaskam un, ja izmantojat metāla veidnes, jo tas atvieglo sveces atdalīšanu.
✅ 2. Degšanas ilgums
Tas ir laiks, kas nepieciešams, lai svecei pilnībā izdegtu. Lai veiktu izdegšanas testu, nogrieziet dakti līdz 0.5 cm garu. Novietojiet sveci uz līdzenas un gludas virsmas, aizdedziniet sveci un reģistrējiet laiku. Šo procesu var pārtraukt un sākt, tikai neaizmirstiet pierakstīt laiku katrai sesijai. Klienti bieži vien vēlas zināt, kāds ir degšanas ilgums, tāpēc pārliecinieties, ka šī informācija ir norādīta aprakstā.
✅ 3. Sveces noturēšanas/nogatavināšanas laiks pēc liešanas
Sveces nogatavināšana ir laiks, kas nepieciešams, lai vasks un aromāteļļa savstarpēji saistītos un savienotos. Sveces un vaska kausējumi labāk smaržos, ja pēc to izgatavošanas tie būs atstāti nostāvēties. Parafīna vaskam ieteicams 1 līdz 2 dienas (KreSan ar parafīna vasku nestrādā), bet sojas vaskam - līdz pāris nedēļām. Pievienojot aromāteļļu pareizā temperatūrā un daudzumā jūsu gatavotā svece iegūs patīkamu aromātu.
✅ 4. Sveces aukstais un karstais aromāts
Tas ir no sveces nākošais aromāts. Karstais aromāts ir aromāts no degošas sveces, bet aukstais aromāts ir aromāts no nedegošas sveces, kad to iegādājāties.
Lai nodrošinātu, ka jūsu svecei ir spēcīgs aromāta izstarojums:
🔸 Izmantojiet ieteikto aromātiskās eļļas daudzumu
🔸 Pievienojiet aromātisko eļļu ieteiktajā temperatūrā un samaisiet
🔸 Pirms dedzināšanas sveci vai vaska kausējumu nogataviniet
🔸 Novietojiet tās skapī vai kastē, kas ir pasargāta no saules gaismas
✅ 5. Uzliesmošanas temperatūra
Uzliesmošanas temperatūra ir temperatūra, kurā aromeļļa, pakļaujot to liesmai, kļūst viegli uzliesmojoša. Šo informāciju vienmēr var atrast ražotāja mājas lapā.
✅ 6. Leduspuķu veidošanās vai kristalizēšanās efekts
Kristalizēšanās efekts ir balts kristālisks veidojums, kas neietekmē sveces aromātu vai degšanu. Tas ietekmē tikai sveces izskatu. Lai novērstu šo parādību:
🔸 Pārliecinieties, ka konteinera temperatūra nav pārāk zema, un pirms lejiet sveci, sasildiet to
🔸 Lejiet vasku zemā temperatūrā
🔸 Nepievienojiet krāsu, jo tā padara sasalšanas efektu redzamāku
✅ 7. Mitrie plankumi uz sveču trauku sienām
Tas ir tad, ja vasks atdalās no stikla vai trauka, atstājot spraugu.
Lai izvairītos no mitriem plankumiem:
🔸 Pārliecinieties, ka trauks ir tīrs un sauss
🔸 Pārliecinieties, ka trauka temperatūra nav pārāk zema, un pirms lejiet sveci, sasildiet to
🔸 Lēnām lejiet vasku traukā
🔸 Viegli pabungojiet pa trauku, lai atbrīvotu vaskā esošos gaisa burbuļus
✅ 8. Kušanas temperatūra
Tā ir temperatūra, kurā tavs vasks kūst, katram vaskam ir atšķirīga kušanas temperatūra, lai iegūtu šo informāciju, pārbaudiet izvēlētā vaska lušanas temperatūru pie ražotāja.